Aşkar: “Halkı faturalar çarpıyor, iktidar sessiz”

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aşkar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, Halkın son dönemdeki tek gündeminin fatura olduğuna dikkat çekerek, “Geçim derdinde olan halkı şimdi hep elektrik çarpıyor” dedi.
Siyasilerin halkın gündeminden uzak olduğunu belirten DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, “Halk arasında şimdilerde en sık tekrarlanan kelime sana Fatura ne kadar geldi. Çünkü zamlı faturalar peş peşe geliyor. Elektrik, doğalgaz, likit gaz. Araçları hareket ettirmek istemiyor vatandaş artan mazot, benzin fiyatları nedeniyle. Anlaşılacağı gibi halkı elektrik ve faturalar çarpıyor. Ülkeyi yönetenler, iktidara gelmeden önce her evde priz olmadığını yani fırın ve buzdolabı olmadığını iddia etmişlerdi, son olarak “Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı” deyip elektriği de kendilerinin getirdiğini ileri sürdüler. Doğrudur, bu denli zamlı elektrik hiç getirilmemişti! Gerçi tam da böyle konuşurken bir yatsı vakti onların mumları söndü ve Isparta’dakilerin mumları yandı, çünkü orada günlerdir elektrik yoktu” dedi.

İKTİDARA HALKIN TEPKİSİ DEVAM EDİYOR

İktidarın fahiş elektrik zammına karşı tepkilerin artarak devam ettiğine vurgu yapan Aşkar, “Kuryeler, tekstil işçileri, metal işçileri, maden işçileri, market işçileri, kısaca her sektörde mücadele var. Son bir ayda birçok grev veya işçi direnişi yaşandı, yaşanıyor. İktidarın fahiş elektrik zammına karşı tepkiler devam ediyor. Direnişler sayesinde ücretlerdeki artış da kısa vadeli, bunu onlar da biliyor, tıpkı asgari ücret zammının daha bir ayı dolmadan eriyip gitmesi gibi. Diğer emekçilere örnek olmalarıdır. Evet, enflasyon o kısa vadeli ücret kazanımlarını bile bir çırpıda yutuyor. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yıllık enflasyonu yüzde 115 olarak bildirdi. TÜİK’in “resmi” enflasyonu bile yüzde 48’i aşarak 19 yılın rekoru kırıldı. Ama o meşhur sözde olduğu üzere, bunlar daha iyi günlerimizmiş! Bakan bey; “Enflasyon nisanda zirveyi görecek” diyor. Elbette tuzu kuru Saraylı bazı vatandaşların alışveriş fişleriyle bir işi yok, fiş deyince sadece kimleri fişleyeceklerini biliyorlar. Kendilerinden olmayanlar hakkında dosya açmak, fişlemek peşindeler. Fişlenmişsen yandın, iş bile bulamıyorsun.

 Meclis muhalefeti de sokaklardaki protestoları sanırım can sıkıntısıyla izliyordur. Hani o sokağa çıkmayın, taşkınlık yapmayın dedikleri emekçilerin protestolarını… Oysa sahadaki Sol güçler kapitalizmin uygulandığı bir süreçte gidilecek seçimi sol içi dar bir perspektifle tartışmaktan, uzak gündemdeki sorunlara benzer tepkiler veren sosyalist kesimler arasında oluşan dayanışma ve mücadele ortaklaşmalarını öne çıkarıyorlar. Aslında şimdilik Sol güçlerden çok sokaklarda aniden esmeye başlayan emekçi rüzgârlarının fırtınaya dönüşmesinden korkuyorlar. Çünkü geçenlerde de söylemiştim, henüz yaptıkları bir çağrıyla yüz binleri sokaklara dökecek bir Sol güç olmadığını biz de biliyoruz onlar da… Biliyor Ama  her zamanki gibi ön almak, şiddetle bastırmak için hazırlıklı olmak peşindeler. Sol güçlerin ise böyle bir fırtınaya hazırlıklı olup olmadıkları ayrı bir mesele ve asıl mesele de zaten bu değil mi?
Üstelik saraylılar çıtayı daha da yükseltip 100 yıllık bir hesaplaşmadan söz edebiliyorlar. Nitekim Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, “2023’te 100 yıllık hesaplaşma olacak” demiş. Varsın olsun. Hesaplaşmadan kaçan yok.

Hâlihazırda 20 yıllık hesaplaşma sokaklarda yeniden başladı işte. Sadece oy pusulasını beklemeden, sömürünün faturalarına karşı hesap pusulası çıkartanlar, hesap soranlar sokaktalar. 20 yılın faturasını mutlaka ödetecekler” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -