Beijing Kış Olimpiyatları dünyanın övgüsünü kazandı

Temmuz 2015’te Beijing, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın ev sahipliği hakkını kazandı.

18 Şubat 2022 tarihinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın son derece başarılı olduğunu kaydetti. Sporcuların çok mutlu olduğuna işaret eden Bach, yarışma alanlarından, olimpiyat köyünden ve hizmetlerden hep memnun kaldıklarını söyledi. Bach ayrıca, Beijing Kış Olimpiyatları’nın salgın ile mücadele tedbirlerini de takdirle değerlendirdi.

Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın başvurusundan hazırlama sürecine kadar, Çin kendi çabalarıyla dünyaya verdiği taahhütlerini yerine getirerek muhteşem ve olağanüstü bir kış olimpiyatlarını sundu.

Şimdi de Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile beraber, Kış Olimpiyatları’na yabancı katılımcıların geri bildirimlerine bakalım.  

4 Şubat saat 21:51’de  Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 24. Kış Olimpiyat Oyunları’nın resmi açılışını ilan etti. Çin, dünyaya yeşil, romantik ve mükemmel bir açılış sundu.

Açılış Tayland Turizm ve Spor Bakanı Pipat Ratchakitprakan’da derin izlenim bıraktı. Ratchakitprakan, Beijing Kış Olimpiyatları’nın açılışının çok başarılı olduğuna değinerek, birçok ileri teknoloji ve çevre koruma kavramının kullanıldığını dile getirdi.

Arjantinli sporcu Franco Dal Farra ise, “Açılışta Arjantin heyetinin bayrağını alabildiğim için gurur duydum. Açılış mükemmeldi, çok hoşuma gitti.” dedi.

Xi’nin liderliğinde gelen başarı

Xi Jinping daha önceden, kış olimpiyatlarının stadyumlarının tasarım, plan ve inşasında küresel ileri deneyimlerden faydalanılması gerektiğini vurgulamıştı. Xi, Çin’in teknolojik yeniliklerinin ekleneceğini ve bazı stadyumların önümüzdeki dönemde de hizmette kalmaya devam edeceğini belirtti.

Beijing Kış Olimpiyatları’nın yarışma bölgeleri ve olimpiyat köyü, IOC ve sporcular tarafından takdirle değerlendirildi.

Romanya Olimpiyat Oyunları Başkanı Mihai Covaliu, “Buradaki tüm tesisler çok güzel. Birçok sporcu ve yetkili, burasının gördükleri en iyi yarışma alanlarına sahip olduğunu aktardılar.” ifadelerini kullandı.

Kazak sporcu Abzal Azhgaliyev, “Sürat Buz Pateni Stadyum’unun buzu çok güzel, hızla kayabiliyoruz, çok güzel şekilde korunuyor.” diye konuştu.

Meksikalı artistik patinaj atleti Donovan Carrillo, “İster tesisler olsun, ister yarışmaların organizasyonları olsun; buradaki her şey, dünyanın en ileri düzeyinde. Şunu söylemek isterim ki; Çin gerçekten harika bir ülke.” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Xi, Çin’e gelen tüm yabancı sporcuların Çinlilerin misafirperverliğini ve görgüsünü yaşaması gerektiğini belirtti. 2022 Kış Olimpiyatları boyunca, misafirperver Çinliler, dünyanın dört bir köşesinden gelen değerli misafirlerini gönülden ağırladı.

Maltalı sporcu Jenise Spiteri, lezzetli Çin yemeklerinin yanı sıra, iyi kalpli ve yardımsever Çin halkının kendisini çok etkilediğini belirtti.  

Brezilyalı sporcu Jaqueline Mourao, “Burada çalışan tüm personel çok yardımseverler, elllerinden gelenin en iyisiyle yardımcı oluyorlar. Beijing ile beraber çifte olimpiyat rüyasını tamamladığım için çok mutluyum.” dedi.

COVID-19 salgının dünya çapında yayıldığı bu dönemde, kış olimpiyatlarına güvenli bir şekilde ev sahipliği yapmak, kritik bir konu. Cumhurbaşkanı Xi, Beijing Kış Olimpiyatları’nda en ciddi salgını önleme tedbirlerinin alınacağını duyurdu. Olimpiyat köyünün idaresi konusunda Xi, işletme planlarını ve hizmetlerinin iyileştirilmesinin yanı sıra, acil durum planının da çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kapalı döngü sistemi kış olimpiyatlarını güvenli kıldı

Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın salgınla mücadele tedbirlerini Thomas Bach şöyle değerlendirdi: “Son derece memnun kaldım. Kapalı döngü sistemi büyük başarıyla uygulandı. COVID-19 pozitif oranı yaklaşık yüzde 0,01 seviyesiyle sınırlı kaldı. Beijing Kış Olimpiyatları’nın yeryüzündeki en güvenli yer olduğunu söyleyebilirim.”

Avustralyalı sporcu Taylah Oneil, kapalı döngü sisteminin çok etkili olduğunu dile getirdi. Stadyumlara kolayca ulaşabildiklerinin altını çizen Oneil, “Herkes çok cana yakın, her şey mükemmel” dedi.

Rus gazeteci Evgenia Medvedeva, etkili salgını önleme tedbirleri sayesinde Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın başarıyla düzenlendiğini söyledi.

Kolombiyalı sporcu Carlos Andres Quintana, “Olimpiyat köyündeki tesisler çok iyi. Diğer olimpiyat oyunlarına katılan arkadaşlar, burasının geldikleri en iyi olimpiyat köyü olduğunu söylüyor.” diye konuştu.

Arjantinli sporcu Franco Dal Farra, Beijing Kış Olimpiyatları’nın tesislerinin çok modern olduğunu belirtti. Farra, “Her şey düzgün gidiyor, umarım Çin’e bir kez daha gelebilirim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -