Beta Balığı

Beta Balığı

Beta balığının bir diğer adı da kavgacı siyam balığıdır. İsminden de anlaşıldığı üzere beta balıkları agresif olabilirler. Bu sebeple hep tek başlarına yaşadıklarına şahit olmuşuzdur. Beta balıkları sadece diğer balık türlerine değil kendi türlerine karşı da oldukça agresiflerdir. Bu sebeple, özellikle 2 erkek beta balığının bir aramada durması birinin ölümü ile sonuçlanır. Dilerseniz balığınıza ayna tutarak ne kadar agresif olduklarına tanıklık edebilirsiniz.
Beta Balığının Genel Özellikleri
 Beta balıkları etçil canlılardır ve doğal ortamlarında sudaki sinek lavralarını, solucan gibi canlıları yiyerek beslenirler. Boyutları ortalama 5 cm civarındadır. Labirent sınıfına giren balıklardır. Yani oksijeni verimli kullanabilmek için kendilerine özgü farklı bir solunum sistemleri bulunmaktadır.
Beta Balığı Akvaryumu

  Daha önce bahsettiğimiz gibi erkek beta balıkları bir arada yaşayamazlar. Dişi beta balıkları ise bir arada yaşayabilir. Tıpkı her balık türünde olduğu gibi beta balığı için de en uygun akvaryumu seçmekte yarar vardır. Örnek vermek gerekirse 30x27x30 cm’lik bir akvaryum beta balıkları için uygun boyutlarda bir akvaryumdur. Beta balıkları labirentli bir balık türü olduğu için oksijen tüketimi açısından sizi zora sokmaz. Tüm bunlar haricinde Amerikan Staff köpeği hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -