Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

BİK’ten elektronik denetleme… İstihdam zorunluluğu 1’e düştü

ANKARA (İGFA) – Basın İlan Kurumu Genel Kurul Toplantısı’nda kabul edilen Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne ilişkin değişiklikler Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 27-29 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda kabul edilen Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne ilişkin değişiklikler, bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Mevzuat düzenlemeleri kapsamında, Kurumun yerinde gerçekleştirdiği denetimlerin mevcut teknik alt yapı ve imkânlarla elektronik ortamda da gerçekleştirebileceği değerlendirilerek Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliğinin 92. maddesinde yapılan değişiklikle gazete ve internet haber sitelerinin elektronik ortamda denetlenebilmesine olanak tanındı.

Bir diğer düzenleme de sadece resmî reklam yayımlama hakkı bulunan süreli yayınların kadro şartlarına ilişkin Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin 82 ve 88. maddelerinde gerçekleştirildi.

Bu kapsamdaki gazete ve dergiler ile internet haber sitelerinin 2 personel istihdam etme zorunluluğu 1’e düşürüldü.

Değişiklikler, 10 Aralık 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu