BİST100 endeksi

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe risk iştahı yüksek başladı. ABD’nin petrol konusunda Rusya’ya ambargo koymasının ardından Venezuela, İran ve Suudi Arabistan ile petrol konusunda görüştüğü haberleri, OPEC+’a üretimi artırma çağrıları ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin çatışmaları sona erdirmek için tavizleri değerlendirmekte istekli olduğu haberleri ile rahatlayan piyasalar, gözünü Rusya – Ukrayna – Türkiye üçlü zirvesine çevirmişti. Kritik Rusya – Ukrayna Dışişleri Bakanları görüşmesinden sonuç çıkmadı. Görüşmenin bitmesi ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, ”Ben burada bir Dışişleri Bakanı olarak, karar alabilme yetkisinde biri olarak çözüm bulma amacıyla geldim. Ama Lavrov sadece dinleme amacıyla geldi” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise ”Bugün burada ateşkes hedefimiz yoktu. Ukrayna’ya yurt dışından silah tedariki konusunu tehlikeli bir eylem. AB tüm ilke ve değerlerini ihlal ediyor. ”dedi. Açıklamalar ardından dikkat çeken detay ise biyolojik silahlar açıklamalarıydı. Lavrov, “Pentagon’un Ukrayna topraklarında onlarca askeri biyolojik laboratuvar oluşturduğu iddiaları bizi endişeye düşürüyor. Bu konudaki sorulara cevap istiyoruz.” demecinde bulundu. Tarafların tekrar görüşeceği kaydedildi. Endişe dolu açıklamalar ile birlikte endeksler geri çekildi.

ABD ‘de enflasyon yıllık bazda beklentilere paralel %7,9 olarak açıklandı.  Enflasyon son 40 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçti.

ECB faizi değiştirmedi. ECB’den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranının %0,00 olarak devam etmesine kararı verildi. Net varlık alımları üçüncü çeyrekte sona erdirileceği açıklandı.
 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -