Blinken: “Rusya’daki pek çok insan hükümetin Ukrayna’da ne yaptığını bilmiyor”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Blinken konuşmasından şu ifadelere yer verdi:

“Hem Ukrayna’da hem de Ukrayna’dan uzaklaşan halk için yardımcı oluyoruz. Sayın Biden ek 10 milyar dolar yardım konusunda karar aldı. Yardımlarımızı kuvvetlendireceğiz. Estonya 10 bin mülteciyi kabul edeceğini açıkladı. Ukrayna halkına desteğimiz devam edecek. Estonya ve ABD ortak savunma iş bilrliğini artıyoruz. Birimize yönelik saldırıları hepimize yapılmış gibi göreceğiz. 

Avrupa’da kullanılan birliklerin sayısı artırıldı. Savaş uçaklarının da ek konuşlandırılması devam ediyor. Baltık devletteriylede iş birliği içindeyiz. Estonya dinyanın en önemli dijital tolumlarından biri haline geldi. Buradaki yurttaşlar internet üzerinden pasaport edinimi hakkında adım attı. Rusya’daki pek çok insan hükümetinin Ukrayna da ne yaptığını bilmiyor. 

Biz burada Ukrayna’nın ne kadar çok bedel ödediğini görüyoruz ama Rusya’da çok büyük bedeller ödüyor. Toyota ülkeden çıktı. Bu Putin’in savaşı egemen bir ülkeyi boyunduruk altına alma savaşı. Dünya buna cevap verecek.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -