Bonding işleminde lekelere karşı en önemli uygulama cila

Bonding uygulaması öncesinde basit bir muayene ile anesteziye gerekliliğini ve hangi dişe nasıl bir uygulama yapılacağının planlandığını anlatan Alagöz, “İşlem sırasında ise diş yüzeyi ile dolgu için kullanılan materyalin arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla bağlayıcı ajanlar uygulanır. Hemen ardından bondingin materyali dişin doğal rengine en uygun olacak biçimde seçilir. Bu materyal dişe katman şeklinde yerleştirilir. Dişin son şekillendirmesi yapılır ve son olarak cila uygulanarak işlem tamamlanır. Çünkü dişin renklenmemesi ve pürüzsüz bir görünüm sergilemesi gerekiyor. Bu sbeeple en önemli aşamalardan birinin cila olduğunu belirtmek isterim. Lekelenmelere karşı dişin daha dirençli olması için cila uygulamasından faydalanılır. Kimi zaman ihtiyaç olması halinde cila uygulaması 7 gün sonrasında tekrarlanabilir. Tüm bu aşamalar hasta açısından gayet konforlu bir süreç eşliğinde tamamlanır.” bilgisini verdi.

BONDİNG İŞLEMİ İLE HEM SAĞLIKLI HEM ESTETİK GÜLÜŞLER

Alagöz, “Bonding işlemi ile sağlıklı dişlerle daha estetik bir gülüşe kavuşabilirsiniz. Dişlerinin şeklinden, renginden, boyundan ve duruşundan memnun olmayan kişilere yapılan bonding işlemi, dişlerde hiç aşındırma yapmadan uygulanabiliyor. Bu işlem sonrasında iyi bir bakım ve düzenli yıllık kontroller ile uzun ömürlü sonuçlar alabilirsiniz” dedi.

Bonding uygulamasının, diş yüzeyine zarar vermeden yalnızca istenilen bölgelere, dişle aynı renkte ek yapılarak şekil verilmesi işlemi olduğunu söyleyen Alagöz, sözlerine şöyle devam etti;

“Genellikle randevu işlem seans sayısı az ve tek seansta 4 ila 6 dişe kadar yapılabilen bir işlem. Belirli seviyeye kadar olan dişlerdeki aralıkları ve şekil bozukluklarını bonding materyali ile kolayca giderilmesi sağlanıyor. Ayrıca kırık ve bölgesel bozukluk olan dişleri de düzeltiyor. Bu işlemde doğal dişlere benzer renklenme ve doğru cilalama çok önemli”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -