Bursa İnegöl’de gelecek ‘Nöbetçi Kitaphane’lerle inşaa edilecek

BURSA (İGFA) – İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın seçim beyanlarından biri olan Kanal İnegöl projesi Nöbetçi Kitaphane ile renklendi.

Osmanlı Mimari dokusu ile projeye renk katan Nöbetçi Kitaphane, hafta içi ve Cumartesi günlerinde sabah 08.00 ile akşam 00.00’a kadar her yaş grubunun kullanımına açık olacak.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki heyet ile birlikte Kanal İnegöl Nöbetçi Kitaphaneyi ziyaret ederek daha önce üç farklı alanda uygulanan ve gençlerin uğrak mekanı olan Nöbetçi Kitaphane formatının dördüncüsünün Kanal İnegöl’de hizmet vermeye başladığını söyledi.

Başkan Taban burada yaptığı açıklamada, “Mesudiye Mahallemizde uyguladığımız Kanal İnegöl projemizin içerisindeki alanda 4.Nöbetçi Kitaphanemizi hizmete almış bulunuyoruz. İlkini 2020 yılında Ali Hatipoğlu Sokak’ta hayata geçirmiştik. Daha sonra Gençlik Merkezimizin zemin katında hizmet vermeye başladığımız bir merkez nöbetçi kitaphanemizi açtık. Daha sonra da yine Huzur Mahallemizde özellikle Z kütüphane formatına uygun ve küçük yaşlara hitap edebilecek bir kitaphane oluşturmuştuk. Bugün de Kanal projemizin içerisinde yer alan Mesudiye Nöbetçi Kitaphanemizi hizmete aldık” diye konuştu.

‘’KİTAPLAR, BİLGİSAYARLI DERS ALANLARI VE DERS ÇALIŞMA ALANLARI’’

Kitaphane hakkında bilgiler veren Başkan Alper Taban, gençlerle karşılıklı güven içerisinde olduklarını belirterek, “Bu merkezlerle geleceklerine dair hedeflerini bu merkezlerle desteklemek istediklerini söyledi. Başkan Taban, “Gençlerimizin geleceğini biz bu merkezlerde inşa etmek istiyoruz. Onlara güveniyoruz. Onlar da bizlere güveniyor. Karşılıklı birbirimizi anlayarak, birbirimizin istek ve taleplerini, öngörülerini bir havuzda topladığımızda bunlara akılcı yaklaşımlarla kendilerine vermemiz gereken imkan ve fırsatları İnegöl Belediyesi olarak onlar için oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Gencinden yaşlısına her yaştan insanın en iyi hizmeti hak ettikleri ileten Başkan Taban, en güzel hizmetleri sunmak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kahvehaneleri kıraathanelere dönüştürme, tarım kitaphanesi gibi uygulamalarla kitap okuma alışkanlığı hakkında farkındıklar oluşturduklarını ileten Başkan Taban, bu tarz yapıları çoğaltmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Taban açıklamaları sonrasında Kitaphane içerisindeki öğrencilerle sohbet ederek onların görüş ve önerilerini dinledi. Ardından, Kanal İnegöl’de gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -