Büyük Taarruz’un 100. yılında büyük organizasyon

AFYONKARAHİSAR – 03.06.2022 – HİBYA – Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motofest Tanıtım Toplantısı Afyonkarahisar’da gerçekleşti.

Bu yıl 4. kez Afyonkarahisar’da düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motofest’tin Lansmanı termal bir otelde gerçekleştirildi.

Lansman toplantısına; Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve il protokolü katıldı.

4 ŞAMPİYONA 8 YARIŞ

31 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival ve şampiyona organizasyonlarının hangi içeriklerde düzenleneceği ve bu etkinliklerde yer alacak sanatçılar kamuoyuna duyuruldu. 3-4 Eylül’de Dünya Motokros Şampiyonası 2022’de Büyükler, Gençler, Kadınlar ve Avrupa kategorilerinde 4 farklı yarış Afyonkarahisar Motor sporları merkezinde yapılacak. MGXP of Turkey 2022 Şampiyonasına yurt içi ve yurt dışından yüzlerce pilot ve takım katılım sağlayacak.

9 ÜNLÜ SANATÇI AFYONKARAHİSAR’DA KONSER VERECEK

Hem yarış severlere hem de tüm katılımcılara hitap edecek organizasyon kapsamında 9 ünlü sanatçı konser verecek. 31 Ağustos Çarşamba günü Sagopa Kajmer, Haluk Levent 1 Eylül Perşembe Ebru Yaşar, Manuş Baba, 2 Eylül Cuma Mary Jane, Koray Avcı 3 Eylül Cumartesi Göknur, Erol Evgin 4 Eylül Pazar günü ise Süper Star Ajda Pekkan Afyonkarahisar’da sahne alacak. 5 gün boyunca Afyonkarahisar ünlü sanatçılarla buluşacak. 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Toplantıda il protokolü de heyecanla beklenen MGXP of Turkey ve MotoFest hakkında düşüncelerini dile getirdi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Uçar konuşmasında; “Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak hayallerinin peşinden koşan bir aileyiz. Bize önce gerçekten hayal gibi gelmişti ama bu kadim şehri bir şehir olmaktan öteye taşıyan, yuva yapan Belediye Başkanımızla tanışmayı nasip etti. Düşüncelerimiz hayallerin gerçek olduğu noktaya gelmiş oldu. Hayalleri ile yetinmeyen bir milletiz, yetinmedik hep daha iyisi için uğraşıyor olacağız. Sonsuz şükürler olsun. Kıymetli Valimizin de bu kadim şehre hayırlar getirdiğini düşünüyorum. Belediye Başkanımızın hatırı bizde çok önemli bize belediye başkanlığı değil abilik babalık yaptı. Bu şehir için elimizden gelen ne varsa yapmak zorundayız. Gerçekten çok şanslı bir ülkeyiz ülkemizdeki bütün güzelliklerin mimarı cumhurbaşkanımız varlığı ve dirliği ile bir arada tuttu. Bize de şunu öğretti; bir şeyi marka haline getirmenin değerini öğretmişti. Bizim de bu organizasyonumuzu marka haline getirdi. Gittiğimiz her ülkede Google aramalarında Afyon yazıyorum bunu yazdığımda motorkros ya da MXGP AFYON çıkıyor. Yurt dışında bu aramayı yaptığımızda motokros şampiyonası birinci sırada çıkıyor. Bu noktada çok mutluyuz. Bu sene yurt içinden ağır protokol kabul ediyoruz ama Dünya Motorkros Federasyonu Başkanı da ilk kez Afyonkarahisar’a gelecek. Uluslararası Federasyonun bu konuya hassasiyetle eğildiğini anlayabiliyoruz. Sosyal, sportif ve sanatsal olarak bambaşka bir organizasyonu yaşıyor ve yaşatıyor olacağız. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Belediye Başkanıma Emrindeyiz Başkanım diyor saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

ZEYBEK’DEN OLİMPİYAT KÖYÜ MÜJDESİ

Mehmet Zeybek ise şu ifadelere yer verdi:

“Bu sene 4. düzenleyeceğimiz organizasyonu hep birlikte gerçekleştireceğiz. 2020 de pandemiden dolayı etkinlikler yapamadık. Avrupa’da böyle bir organizasyon ve böyle bir pist bulunmuyor. Hemen hemen her yıl yapılan yarışmalarda ödül aldık. Bu seneki organizasyonda FİM Başkanı’nın da buraya gelmesi son derece bizi memnun edecek. Yarışlar öncesi 3 veya 4 ay süreyle belediye ekiplerimiz pisti bakımdan geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanımız bana şunu söylemişti. Spor lisesi yapalım dedi ama Spor Lisemiz var demiştim. Sağolsun Afyon’u ziyaretlerinde her talebimizi yerine getirdi. Olimpik yüzme havuzumuzu faaliyete almamızı istedi bakanlığımız destek sağladı. Su tutmayan havuz problemini çözdük. Havuz bittiği an Türkiye Şampiyonasını Afyonda yapacağız dedi. Bisiklet severler de bisiklet istediler. Olimpiyat köyü projemiz var onu da gerçekleştireceğiz. O projeyi de kendilerine arz edeceğiz. Bu projeyi de Afyon’a kazandıracağız. Sporun her türlüsüne destek vermeye gayret ediyoruz. Kano yarışları talebini geri çevirmedik belediyemize ait kafeyi müdürlüğümüze tahsis ettik. Afyonda yetişen kanocular farklı illerde yarışmalara katılıyor. Bu bizim için gurur verici. Rahvan at yarışları pistinin de ihalesini yapacağız. Sporun her dalının yapıldığı bir il haline getirmeyi hedefliyoruz. Biz bu yola inanarak çıktık. Bizi bu şekilde yetiştiren bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ise heyecanını paylaşarak; “Geldiğimden beri pek çok şey öğrendim. Belediye Başkanımızın heyecanını hissetmemek etkilenmemek mümkün değil. Bu şehirde böyle bir organizasyonun 4. defa yapılması beni onurlandırdı. Önceki yıllarda bir Türk kadının da bu organizasyonda yarışması beni ayrıca gururlandırdı. Afyonkarahisar son dönemde şehrimize kazandırılan spor yatırımları ile adeta ayağa kalkmış durumda. Kocatepe Spor Kompleksi, Kano Merkezi, Sultandağı Gençlik Kampı, Spor Lisesi, Atçılık ve Binicilik Merkezi, tüm ilçelerde tamamlanan ve çalışmaları süren spor yatırımlarıyla, Afyonkarahisar spor şehri olduğunu kanıtlıyor. En iyi motokros pisti ödüllü Afyon Motorsporları Merkezi’nde, Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı ve Türkiye MotoFest’i yapmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. 2018 yılında ilki başarıyla gerçekleştirilen bu spor organizasyonu, bizim il olarak uluslararası organizasyonları başarıyla gerçekleştiren sayılı il arasına girdiğimizi de göstermiş oldu. Dünya Motokros Şampiyonası yarış ve festivali; Türkiye’nin hem tanıtımına hem ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Aynı zamanda ilimizin ismini de daha çok kitleye duyuruyor ve tekrarlanan organizasyonlarla şehrimizin adı kalıcı olarak ön plana çıkıyor. 31 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olan entegre gençlik ve spor etkinliği Türkiye MotoFest de; Türkiye’nin yakından tanıdığı yıldızları konser etkinliklerinde Afyonkarahisarlılarla buluşturacak. Dolu dolu etkinliklerle güzel bir yaz dönemi bizleri bekliyor. Motor Sporları arasındaki en popüler etkinlik olan En İyi Alt Yapı, En İyi Padok ve En İyi Pist ödüllerinin sahibi Afyon Motor Sporları Merkezi’nde, 4. kez düzenleyeceğimiz Dünya Motokros Şampiyonasının şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, tüm hemşerilerimizi şimdiden şampiyonaya davet ediyorum.” dedi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -