Büyük veri temizleme platformu Sweephy 125 bin Euro yatırım aldı

2021 yılında Ertuğ Dilek, Abdullah Kandilli, Erce Can Bektüre tarafından kurulan ve gelebilecek farklı kaynak ve formattaki verilerin kod bilgisi gerektirmeden temizlenmesini sağlayan Sweephy girişimi, Startup Wise Guys, Alesta Yatırım ve Geometry Venture Development’ın yanı sıra Özgür Gen’in de aralarında bulunduğu melek yatırımcıların katılımıyla 125 bin Euro tohum öncesi yatırım turunu tamamladı. Başlangıç olarak Türkiye ve Avrupa pazarını hedefleyen, halihazırda ilk müşterilerini de Türkiye ve İngiltere’den edinen Sweephy, aldığı bu yatırımla ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmanın yanında aynı zamanda mevcut ekiplerini büyütmeyi planlıyor.

PAZARIN 2026’DA 4 MİLYAR DOLARI AŞMASI BEKLENİYOR

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sweephy’nin Kurucu Ortağı Abdullah Kandilli, veri hazırlama yazılımları pazar büyüklüğünün 2026 yılında 4 milyar doları aşmasının hedeflendiğine dikkat çekerek “Yıllık yüzde 25,2’lik bir büyüme söz konusu. Veri bilimi ve büyük veri alanında yeni çözümlerin ve teknolojilerin gelişmesiyle oluşan bu yeni pazarda Sweephy ekibi olarak bizler de yer almak istiyoruz” dedi. İş fikrini geliştirmeye başladıkları andan itibaren çok fazla emek sarf ettiklerini ifade eden Kandilli, sözlerine şöyle devam etti: “Platformumuzun büyümesi ve gelişmesi için finansal açıdan gerekli gücü bulduğumuz için mutluyuz. İş fikrimize olan inancımızla veri bilimi alanında yenilik yaratmaya devam edeceğiz. Başlangıç olarak Türkiye’nin yanı sıra Avrupa pazarını odağımıza aldık. İlk müşterilerimizi Türkiye ve İngiltere’den edindik. İlerleyen süreç için Almanya pazarı başta olmak üzere Avrupa pazarında farklı ülkelerde büyümeyi hedefliyoruz.”

STARTUP WISE GUYS’IN TÜRKİYE’DE YATIRIM YAPTIĞI 14. GİRİŞİM

2012 yılından itibaren 290’dan fazla erken aşama girişime yatırım yapan ve Doğu Avrupa’nın lider yatırım fonu olduklarını belirten Startup Wise Guys Partneri Günce Önür ise şöyle konuştu: “Startup Wise Guys olarak teknolojiye dayanan, yazılım temelli ve küresel pazarlarda bir soruna çözüm getiren işlere odaklanıyoruz. B2B SAAS, Siber Güvenlik ve FinTech ise öne çıkan yatırım alanlarımız. Türkiye ekosistemindeki startup’lara da 2019 yılında yatırım yapmaya başladık. Sweephy’nin dinamik, zeki ve global vizyona sahip olan ekibinden çok etkilendik. Global pazarlarda harika başarılara imza atacaklarına inancımız tam. Startup Wise Guys olarak özellikle Türkiye’den dünyaya açılmak isteyen girişimlere ulaşmak istiyoruz. Sweephy’e yaptığımız yatırımla birlikte bugüne kadar Türk girişimciler tarafından kurulmuş 14 girişime yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz.”

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -