Çavuşoğlu ve Kuleba ortak basın toplantısı düzenledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında şöyle dedi:

“24 Şubat’tan bu yana savaş devam ediyor. 3 milyonu aşkın masum insan ülkesini terketmek zorunda kaldı. Kapılarda insanların beklediğini ve ülkesini terkettiğini gördük. Akan kanın ve göz yaşınınn durdurulması gerekiyor. Biz ilk günden bugüne kadar  bu yönde çabalarımızı artırarak devam ediyoruz. Bu düşünceyle dostum Kuleba ile Lavrov’u Antalya’ya bir araya getirdik.  Toplantıda yapıcı davranışından dolayı Kuleba’ya teşekkür ediyorum.

İki liderin bir araya gelme olasılığı var. Ateşkes konusundan umudumuz biraz daha arttı.  Ukrayna halkının ortaya koyduğu mücadeleyi tüm dünya görüyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına desteğimiz tamdır. 

Özellikle insani alandaki yardımlarımızda devam edecektir. Türkiye başından beri bu süreçte ilkeli tutum sergilemiştir. Samimi çabalar sarfetmiştir. Ayrıca Kırım Tatar soydaşlarımıza ve zor durumda olan Ukraynalı dostlarımızada kapılarımızı açık tuttuk. Böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapmayı isteriz. Türkiye’nin garantörlüğüne Rusya’nın itirazı olmadı.”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba şu ifadelere yer verdi:

“Biz Türkiye’nin arabulucuk çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Kilit konuların Putin’le konuşulması gerekiyor. Saldırıların durması için her türlü adımı atmaya hazırız. Yayınlanan maddeler Rusya’nın pozisyonunu gösteriyor.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -