Cilt Sağlığı Nedir?

Cilt Sağlığı

Kuşkusuz tüm kadınlar sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt ister. Ancak yaşam tarzı, beslenme ve uyku alışkanlıkları, ruh hali, sigara ve alkol gibi maddelerin tüketimi cildin kalitesini etkiler. Detaylı bilgi için sağlık dergi sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Cilt sağlığı nedir? Sağlıklı cilt terimi ile ne kastedilmektedir?

Vücudun genel sağlığının en önemli göstergesi sağlıklı ve güzel bir cilttir. Tüm çevresel ve genetik faktörler cilt yapısını etkiler. Kişinin genetik yapısı da önemli bir rol oynar. Ancak yaşam tarzı, yeme ve uyku alışkanlıkları, ruh sağlığı, sigara ve alkol gibi maddelerin tüketimi de ciltte değişikliklere neden olabilir.

Sağlıklı cilt; Parlak, nemli, pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Cilt bakımı ne kadar doğru yapılırsa, parlaklığını ve sağlıklı görünümünü o kadar uzun süre korur. Sağlıklı ve düzenli bir yaşam tarzının cildin doğal yaşlanma sürecini geciktirdiği ve oluşabilecek bazı cilt problemlerinin önüne geçtiği unutulmamalıdır.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -