Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Fransız mevkidaşıyla görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Fransa’nın yeni Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bugün telefon görüşmesi yaptı.

Wang Yi, Fransa’nın dünya genelinde etki gücüne sahip olan ve her zaman bağımsız dış politika izleyen bir ülke olduğunu hatırlattı. Yüz yıl içinde eşi bulunmaz bir değişikliğe karşı Çin ile Fransa’nın arasındaki stratejik eşgüdümü artırması gerektiğine işaret eden Wang, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile sağlam karşılıklı güven ve dostluğu kurduğunu ve sıkı temasta bulunduğunu ve iki ülkenin küresel sorunlara karşı stratejik yön verirken sarsıntılı dünyaya istikrar getirdiğini dile getirdi.

Çin’in Fransa’nın önemli ortağı ve dostu olduğunu belirten Catherine Colonna, iki liderin ortak anlayışını yerine getirmeye büyük önem verdiklerini söyledi. Colonnna, iki ülke arasındaki dostluğu derinleştirerek karşılıklı üst düzey ziyaretleri sürdürmeye, ikili ilişkilerin kurulmasının 60. yıldönümü doğrultusunda iki ülkenin çeşitli alanlardaki işbirliğini yoğunlaştırmaya ve ikili kapsamlı ve stratejik ortaklık ilişkilerini daha ileriye götürmeye hazır olduklarına dikkat çekti.

İki taraf, küresel iklim değişikliğiyle mücadele ve biyoçeşitliliğinin korunması konusundaki çabalara ortaklaşa öncülük ederek Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’nin 15. Taraflar Konferansı’nın ikinci toplantısında netice elde edilmesi için gayret harcamaları gerektiği kanısında.

İki dışişleri bakanı, görüşmede Çin-AB ilişkisi, Ukrayna sorunu ve Kore Yarımadası’ndaki son gelişmeleri de ele aldı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -