Çin’den ABD’ye “gerçekler çarpıtılamaz” yanıtı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, gerçeklerin çarpıtılamayacağını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 5 Mayıs’ta  internet sitesinde güncellediği sözde “ABD-Taiwan İlişkisi Hakkındaki Gerçekler Listesi”nden ABD’nin Taiwan’ın Çin’in bir parçası olmasını kabul ettiği ve Taiwan’ın bağımsızlığını desteklemediği şeklindeki ifadeleri çıkarmasıyla ilgili Çin’in değerlendirmesi soruldu.

Tarihin uydurulamaz ve gerçeklerin çarpıtılamaz olduğuna işaret eden sözcü, ABD’nin üç Çin-ABD Ortak Bildirisi’nde “Tek Çin” politikasını izlediği sözünü verdiğini hatırlatarak, ABD’nin söz konusu belgeyi değiştirmekle Taiwan sorunu üzerinde siyasi manipülasyon yaptığını söyledi. Sözcü, ABD’nin Taiwan Boğazı’ndaki durumu değiştirme girişiminin kendi ayağına sıkmak anlamına geldiğini belirtti. Sözcü, ABD’den Tek Çin politikasını izleyerek Çin’e verdiği sözü tutması ve Taiwan sorununu bahane ederek Çin’i kısıtlamaktan vazgeçmesini istediklerine dikkat çekti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -