Çin’in 38’inci Antarktika keşif gezisi sona erdi

Çin’in “kar canavarı” da denen Xuelong adlı bilimsel araştırmalara yönelik buzkıran gemisi, 26 Nisan Salı günü Shanghai limanına dönerek, ülkenin 38’inci Antarktika (Güney Kutbu) keşif gezisini tamamlamış oldu. 174 gün süren bu keşif gezisine iki buzkıran gemi katılmıştı. Diğer buzkıran Xuelong 2 Shanghai’ye altı gün önce varmıştı. Bu keşif gezisi, Çin’in Antarktika’ya 36. kutup seferinden bu yana ilk kez iki buzkıran gemi birden gönderdiği ikinci keşif gezisi oldu.

Gezide Çin/in Antarktika/daki Zhongshan ve Çin Seddi adlı kalıcı istasyonlarının malzeme takviyesini ve bir kısım personelinin rotasyonu gibi görevleri hedefliyordu. Ayrıca bu seferler boyunca denizin gözlemi yapıldı ve okyanus ekosistemi konusunda incelemeler gerçekleştirildi. Keşif gezisine katılan her iki buzkıran geminin taşıdığı toplam araştırmacı sayısı 255 oldu.
 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -