Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni’ne katıldı

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik fedakarlık cesaret gibi yüksek faziletlerini sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. İnanmış, inanç uğrunda istiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirdi.

Çanakkale’de imanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğramış işgal ruhu karşısında inanç galip gelmiştir. Vatanını ve canı pahasına korumaya kararlı bir millet karşısında durabilecek hiçbir kuvvetin hiçbir silahın olmadığı görülmüştür.

Türk milleti Çanakkale’de verdiği eşsiz mücadeleyle tüm mazlumlara umut olmuş sömürge altındaki birçok ülke Çanakkale’den ve daha sonra istiklal harbimizden aldıkları kendi mücadelelerini başlatmışlardır.

Çanakkale Zaferi bu bakımdan sadece bizim değil Balkanlar’dan Afrika, Avrupa’dan Asya’ya yüz milyonlarca kardeşimizin de ortak zaferidir bu şanlı zafer Türkiye’nin ve Türk milletinin olduğu kadar gözünü ve gönlünü ülkemize çevirmiş mazlum halkların da zaferidir. Hemen yani başımızdaki mezar taşlarına baktığımızda bu hakikatin çok net görebiliyoruz.

Burada sadece Türkiye’nin her ilinden her ilçesinden hemen her köyünden kahramanların kabirleri yok, aynı zamanda gönül coğrafyamızın dört bir köşesinden gelip burada toprağa düşen şehitlerin mezarları da var.

Tam 107 senedir bu mukaddes topraklarda beraberce koyun koyuna yatıyor. Bizim ve bütün İslam dünyasının kardeşliğini kader ortaklığını da yansıtır sembolleştirilmesidir.

Sadece kendi çocuklarımızın değil Balkanların Afrika’nın Ortadoğu’nun Orta Asya’nın gençlerinin de buraya gelmelerini atalarını tanımalarını aramızdaki kardeşliğin köklerine şahit olmalarını arzu ediyorum.

Bunu başardığımız da Çanakkale’yi evlatlarımıza hakkıyla layıkıyla anlattı, hem içimizde hem de kardeşlerimizle milletimiz arasında çok farklı bir muhabbet iklimini teşhis edeceğimize inanıyorum.

Her şeyden önce şu İçinde bulunduğumuz mekanda Gazi’ye Mustafa Kemal’in komutasında o kınalı kuzuların çıktığı yolda tüm haçlı zihniyetine karşı Hilalin zaferini tüm dünyaya gösterdiğimiz şu mekanda bizler de yavrularımızı buna göre yetiştirmemizin gereğine inanıyorum.

Rabbim bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın diyorum bu düşüncelerle sözlerime son verirken Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıl dönümünü tekrar tebrik ediyorum. 18 Mart gününde Anafartalar Komutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -