Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ara bulucu olabiliriz”

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

Rusya-Ukrayna meselesi sorusu

“Daha önce de açıkladığım gibi Rusya ile Ukrayna arasında bölgede sınır ihlalinden tututunuz her hangi bir işgale yönelik bir gelişmenin olması vehayutta bir savaşın olması bölgeyi rahatsız edeceği gibi burada bir huzursuzluğun olmasını Türkiye olarak kabul etmiyoruz. 

Tarihinde sulh içinde Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri var. Askeri, ekonomik, kültürel ilişkileri Rusya Türkiye ilişkileri gelişerek devam ediyor.Aynı şekilde Ukrayna ile de ilişkilerimiz gayet iyi. Bu olumlu gelişmeleri biz Rusya ile Ukrayna arasında bir olumsuzlğa dönüşmesini istemiyoruz. Biz ara bulucu olaibliriz. Bu konuda üstümüze düşen görev ne ise yapmaya hazır olduığumuzu ifade etmiştim. Şimdi önümde bir Ukrayna ziyareti var. Belki Putin ile bir ziyaret olabilir. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili üstümüze düşen ne ise yapamaya hazırırız.

Omicron sorusu

Şı anda Omicron daha da olumlu istikamettte gelişmelere bir yerde vesile oldu. Hastanelerimizde bizim şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Vaka olarak söylemiyorum. bu da şunu gösteriyor, şu sıkıntılı dönemde hastane inşaatlarımız ne kadar hızlı gittiğini gösteriyor. Hastanelerdeki doluluk oranı da şuan da bahsedildiği gibi değil. Böyle bir durumdayız dolayısıyla bundan da endişemiz yok. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Biraz da vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor. 3M’ye dilkkat etmemiz gerekiyor. Ondan sonra da niye böyle oldu dememek lazım. Biz elimizden gelen bütün tedbirleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.”
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -