En Etkili Kardiyo Sporları

“Kardiyo” hem aerobik egzersizi hem de kas ve güç geliştiren anaerobik egzersizi ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Kardiyo, fitness endüstrisindeki en popüler kategorilerden biridir. Öyle ki, etkili bir fitness rejimi, temel direklerinden biri olarak kardiyovasküler egzersizi içermelidir. İp atlama, koşu, yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme gibi egzersizlerin hepsi kardiyo olarak kabul edilir. Kardiyo egzersizler, kilo vermenin ve kalp-damar sağlığınızı iyileştirmenin harika bir yoludur. Kalp-damar sağlığınız ne kadar iyiyse, diyabet ve kalp hastalığının yakalanma riskiniz o kadar düşüktür. İşte yapabileceğiniz bazı egzersiz fikirleri içinde tenis raketleri ile tenis örneği de yer alır.

Yürüyüş Yapın

Güzel bir havada yürüyüşe çıkmak en iyi kardiyo egzersizlerinden biridir. Yürüyüş, ne kadar formda olursanız olun neredeyse her yerde yapabileceğiniz mükemmel bir aerobik egzersizdir. İster spor salonundaki bir koşu bandında ister evinizin yakınındaki bir sokakta yapabilirsiniz. Düşük tempolu olduğundan eklemlerinizi yormaz. En iyi yanı da özel ekipmanlara veya pahalı bir spor salonu üyeliğine ihtiyacınız olmadan yapabilmenizdir. Yürüyüş, kalori yakmanın, eklemlerinizi çalıştırmanın ve kalp sağlığınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biridir. Kendinizi fazla yormadan forma girmenin bir yolunu arıyorsanız, yürüyüş harika bir seçenektir! Fitness seviyenizi artırmak için yapacak bir şeyler arıyor ancak aşırıya kaçmak istemiyorsanız, yürüyüş aradığınız bir çözüm olabilir.

Bisiklet Sürün

Bisiklet sürmek, temiz hava ve güneşin tadını çıkarırken açık havada biraz egzersiz yapmanın harika bir yoludur. Daha önce hiç bisiklete binmediyseniz gözünüzü korkutabilir. Ancak bir kez alıştığınızda, gerçekten kolay ve eğlencelidir. Ne tür bir formda olursanız olun veya yaşadığınız muhit ne tür bir araziye sahip olursa olsun, size uygun bir bisiklet bulabilirsiniz.

Tenis Oynayın

Tenis çok popüler bir spordur ve bunun iyi bir nedeni vardır: kardiyovasküler kondisyonunuzu geliştirmenin en iyi yollarından biridir. Forma girmek istiyorsanız, tenis harika bir seçenektir-öğrenmesi kolaydır, Wilson tenis raketleri dışında başka bir ekipmana ihtiyacınız yok. Bir tenis kortuna erişimi olduğu sürece herkes tarafından oynanabilen bir oyundur. Tenis oynamaya yeni başlıyorsanız hatırlamanız gereken en önemli şey, kol kaslarınızı yormayan bir tenis raketine ihtiyacınız olduğudur, zira kol ağrısının oyununuzu etkilemesini istemezsiniz! Bu yüzden doğru raket seçimi önemlidir.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -