Fahhar

Fahhar Giyim

Salon veya tulum – arkadan gelen askıların pantolondan göğse uzanan bir kumaşla birleştirildiği bir giyim modeli, bu daha çok iş sırasında koruyucu giysi olarak kullanılan bir giysi türüdür. Salopetler kadın, erkek ve çocuklar için modelleri bulunan bir pantolon çeşididir. Tulum ile etek modelleri de bulunmaktadır.

Salope etek, halk arasında kolsuz bluz veya kolsuz bluz elbise olarak da bilinir. Tasarımcılar genellikle bu ürünlere aynı adı verirler. Cepli, ayarlanabilir askılı, tulumlu ya da etekli modeller, salopet eteği kadınların vazgeçilmezi bir elbiseye dönüştürmüş durumda. Bu eteklerin çıkış noktası bahçıvan tulumlarıdır. İlk dönemlerde bu ürünlerde kullanılan kumaş, denim olarak bilinen denimdi.

Bugün farklı kumaş ve desenlerde şal ve pantolon bulabilirsiniz. Salopet etekler normal eteklere göre daha avantajlıdır. Normal eteklerde bel hattı tam oturmaz ve eteğe gevşek oturursa üst kısım pek iyi görünmeyebilir. Ancak bu etek türü, askılı olduğu ve fazlalıkları gizlediği için beli biraz büyük olsa bile sorunsuz giyilebilmesi açısından avantajlıdır.

Bahçıvan tulumlarından ortaya çıkan şalopetler, başlangıçta sadece kottan yapılırken, günümüzde kadife veya çinolardan da yapılabiliyor. Başlangıçta sadece iş ortamlarında koruyucu giysiler olarak kullanılan bu giysiler, potansiyel bir kült öğesi olarak moda dünyasında yerini almıştır. Günümüzde tulumlar ve pardösüler aynı kıyafeti aynı anlamda anlatmaktadır.

Salopet Nasıl Eşleştirilir

Salopet tulum altına giyilebilecek hoş bir gömlek ile güzel bir kombin elde edilebilir. Denim salopet modeli klasik ve vazgeçilmez modellerden biridir. Yüksek topuklu kot tulum ve blazer ceket farklı bir hava taşır. Diğer bir salopet modeli ise spor modeldir. Sportif stili seven bayanlar için atletik tulumlar harika bir seçim olabilir. Sportif saloplar bomber ceketler ve yüksek topuklu sandaletler ile bambaşka bir tarza dönüşebilir.

Salopeti düşündüğünüzde, Amerikan filmlerinde işçilerin, Türk filmlerinde bahçıvanların giydiği kıyafetleri düşünmeniz doğaldır. Nitekim salopet, koruyucu giysi olarak yaygın bir şekilde kullanılıyordu. Günümüzde koruyucu giysi olarak kullanımı azalsa da devam etmektedir. Diğer tüm elbise modelleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -