Gökçen: “Bizler mesleğini özgürce yapmak isteyen tüm kadınların yanında olmaya devam edeceğiz”

Gönüllü staj yaptığı avukatlık bürosunda avukat S.K. tarafından cinsel saldırıya uğrayan hukuk öğrencisi Arzu Sena Topuz’un açtığı davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Duruşmaya sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün de katıldı.

Duruşmaya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Genç bir kadın cinsel saldırıya uğramasının ardından hukuk mücadelesine başlıyor. Birçok davadan tanıdık geleceği gibi olayın meydana geldiği saatlerin kamera kayıtları siliniyor. Sesini çıkararak cinsel saldırıya karşı yargıya başvuran genç kadın hakkında 29 adet suç duyurusunda bulunuluyor. Arzu Sena Topuz bugün aslında şiddet tehdidi altında yaşamak istemeyen bütün kadınlar için bu mücadeleyi veriyor. Bizler onun ve mesleğini özgürce yapmak isteyen tüm genç kadınların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Doğuşcan Aydın Aygün, “Hukuk fakültesi öğrencisi bir kadın, yaşadıklarını açıklıyor ve şikayetçi oluyor. Bugün mağdur olarak yer aldığı davada yanında yer aldık. Yargılama esnasında hakkında 29 soruşturma olduğunu öğrendim. Ülkemizde kadınların yaşadıklarını anlatması bile  zorken, şikayetçi olabilmiş bir kadının birde 29 soruşturmayla karşı karşıya olmasının izahı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -