Günlük strateji

Bugün Ne Bekliyoruz? Ukrayna kriziyle ilgili karışık haber akışı devam ederken küresel piyasalardaki negatif fiyatlamalar devam etmektedir. Bu sabah Asya’da satışlar devam ederken Japonya’da hisse senedi endeksleri %1’e yakın ekside seyretmekte. Bugün açıklanan verilere göre Japonya 2021 yılının son çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak %5,4 büyüyerek beklentiyi yakalayamadı. Hong Kong ve Güney Kore’de satışlar %1’in üzerinde seyrediyor. Çin ana kara endekslerinde sınırlı alıcılı bir seyir hâkim. ABD endeks vadelilerinde yataya yakın karışık bir fiyatlama görülmektedir. Bugün veri takviminde ABD’de ÜFE verisi öne çıkıyor. Üretici fiyatlarındaki yıllık artış Aralık’ta %9,7 ile on iki yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşirken aylık bazda (revize) %0,3 olmuştu. Yıllık yükselişin sürmesine karşın aylık verideki ivme kaybının korunması Fed beklentilerinde bir miktar gevşemeye neden olabilir; aylık verinin hızlanması halinde piyasanın “şahin Fed” beklentileri desteklenmeye devam edecektir. Enflasyon verisi haricinde bugün ABD’de New York Fed İmalat Endeksi, Euro Bölgesi 4Ç21 büyüme rakamları ve Almanya’da ZEW endeksleri izlenecek. Yurt içinde geçen yılın son çeyreğine ilişkin iş gücü istatistikleri ve ocak ayı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri takip edilecek. Borsa İstanbul tarafında; Ukrayna kriziyle ilgili karışık haber akışı sürdükçe volatil seyrin devam etmesini beklemekteyiz.

Piyasalarda Dün Ne Oldu? Avrupa’da dün hisse endeksleri genelinde %2’yi aşan düşüşler kaydedildi. DAX Endeksi %2,02, FTSE 100 Endeksi %1,69 ve CAC 40 Endeksi %2,27 kayıp yaşadı. EUR/USD paritesi %0,47’lik gerileme ile 1,13’ün hemen altından işlem gördü. Paritedeki gerilemeye karşın pozitif olan Dolar Endeksi (DXY) 96 puanın üzerinde kalmaya devam etti. ABD’de Dow Jones Endeksi %0,49 ile hisse endekslerindeki aşağı yönlü harekete öncülük etti. S&P 500 Endeksi, %0,38’lik düşüş ile takip ederken Nasdaq Bileşik Endeksi yatay kaldı. ABD 10 yıllık tahvil faizi 6,2bp artarak yeniden %2’nin üzerine yükseldi. Dünya genelinde veri akışı sakin kalırken devam etmekte olan Ukrayna krizi kaynaklı siyasi gerilimin etkisiyle ons altın 1.872USD’ye, Brent Petrol de varil başına 95USD’ye yükseldi.

BİST100 Endeksi dün günü %2,39’luk kayıp ile 2.001,94 puandan tamamladı. Endeks, sergilediği negatif görünüm ile küresel borsalara paralel hareket etti. Yılbaşından bu yana sürmekte olan kur tarafındaki yatay seyir devam etti. Gram altın 10 TL’lik değer artışı ile 818 TL’ye ulaştı.

 

Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -