İlgezdi: “Elektrik zammı hastaları vurdu”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi evde cihaza bağlı yaşayan yurttaşların elektriğe yapılan yüzde 127 zam ile daha da mağdur olduğunu vurgulayarak, “Yapılan zamlar hastaları vurdu! Geçen ay faturası 385 lira olan bir evde cihaza bağlı vatandaşımız ocak ayında yaklaşık 700 lira elektrik faturası ödeyecek” dedi.

İlgezdi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, evde cihaza bağlı yaşayan Koah, SMA, ALS, covid sonrası ve diğer hastalık taşıyan yurttaşların hastalıklarının yanında elektrik zamları ile de mücadele etmek zorunda olduklarını belirterek, “Evde cihaza bağlı yaşan hastalarımız için elektrik hayati bir öneme sahip. Yapılan kademeli zam ile artık faturaları ilk 150 Kw’a kadar yüzde 52, 150 Kw üzeri yüzde 127 daha fazla gelecek. Bu hastalarımız için Aile Bakanlığının vermiş olduğu 200 lira elektrik desteğine ise hala bir zam yapılmadı, buradan Sayın Bakana açık çağrıda bulunuyorum: Bu mağduriyeti giderin” açıklamasında bulundu.

Sosyal devletin gereğini yapın

CHP’li Akkuş İlgezdi tüm yurttaşlar gibi hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı çeken hasta yurttaşlarımızın bir de hastalıkları ile uğraştıklarını hatırlatarak, “Bu ailelere yapılan 200 TL elektrik yardımı bir an önce en az elektrik zam oranında yani yüzde 127 artırılmalıdır. Hatta sosyal devletin gereği bu ailelerin tüm elektrik faturaları ödenmelidir.  Yoksa bu yurttaşlarımızın cihazlarını kullanamama ve hayati tehlikeye girme durumları var” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “2022 ile iktidarın iğneden ipliğe yaptığı zamlarda ortaya çıkan tablo tüm yurttaşlarımız için büyük bir ekonomik dar boğaza neden olurken, hastalarımız için hayati önemdeki elektrikle ilgili gün geçirilmeden bir karar alınması gerekiyor. Cihaz olmadan nefes alamayan birçok yurttaşımız Bakanlıktan gelecek müjdeli haberi bekliyor” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -