Kıraç Metal dış pazarlarına Sırbistan’ı eklemek için harekete geçti

İMMİB çatısı altında faaliyet gösteren Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) tarafından üye firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 01 – 03 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’a Türk ticaret heyeti bir ziyaret düzenledi. 

Kıraç Metal Dış Ticaret Kadrosu ile Sırbistanda!

TET’in düzenlediği Sırbistan gezisindeki heyete Dış Ticaret ekibi tam kadrosu ile katılan Kıraç Metal, Balkanlar ve Adriyatik üzerindeki ülkelere açılmayı planlıyor. 

Geziye katılmalarının sebeplerini anlatan Kıraç Metal Genel Müdürü  Emre Kıraç, “Covid-19 salgınının devam yılı olan 2021’de yaşanan olumsuz durumun etkilerini azaltmak amacı ile dünyada çeşitli önlemler alındı. Merkez Bankalarının genişlemeci para politikaları ve düşük faiz oranlarını takip etmeleri ile varlık alım programları sürdürmeleri bir taraftan ekonomilerin açılmasını sağlarken diğer taraftan da enflasyonun küresel olarak beklentilerin üzerinde seyretmesini engelleyemedi. 2023 yılı için global seviyede tüm uzmanlar ve ülke ekonomistleri tahmini büyüme rakamlarını olumlu bir seyre çevirdi. Bu pozitif ekonomi öngörüleri bizim de hedeflerimize şimdiden hazırlanmamızı gerekli kılıyor. Sırbistan ziyaretimiz bu açıdan kritik bir önem arz ediyor” dedi.

Sözlerine devam eden Emre Kıraç, “Geçen sene Sırbistan ve Karadağ’a TET organizasyonuyla 31 Temmuz– 6 Ağustos 2021 tarihlerinde bir ön heyet ziyareti yapılmıştı. İhracatçı Birliğimiz olan TET’in bu ön ziyaretinin çok olumlu olması bu sene bu gezinin gerçekleşmesine ön ayak oldu. Toplantı yaptığımız müşterilerin firmamıza ve üretimimize çok ilgili olduğunu belirtmek isterim. Bu bizi çok heyecanlandırdı. Değinilen en önemli konulardan bir tanesi solar konstrüksiyon üretimimiz ve kablo kanalı üretimimiz oldu. Herhangi bir özel yatırım ve teşvik şu an için söz konusu olmasa bile Sırbistan bu pazara yeni giriyor. Bu sebeple bizim ürünlerimizle çok ilgilendiler. Belgrad’da  yaptığımız ikili görüşmeler ile bu pazarda belirli bir yer alacağımızı görüyoruz. Hem Balkanlar hem de Adriyat ülkelerinde önemli ticari başarılar sağlayacağımıza eminiz. Türkiye ve Türk ihracatçılarına olan ilgi ise bizim için ayrıca bir avantaj olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hedef 40 Ülkeye Çıkmak

Kıraç Metal halen 28 ülkeye olan ihracatını 40 ülkeye çıkarmayı planlıyor. Önümüzdeki bir sene içinde Kıraç Metal’in farkını da ortaya koyacak şekilde pazarlarını genişletmeyi amaç edinmiş şirket, Türkiye’nin ihracat hedefleri içinde payının artmasını arzuluyor. Sektörün en  önemli oyuncularından biri olan Kıraç Metal hem Türkiye’de hem de globalde büyümeye devam ediyor.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -