Kolombiya ile İzmir arasında kültür köprüsü kurulacak

Ankara’nın Kolombiya Büyükelçisi Julio Aníbal Riano ile Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eliya Alharal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Görüşmede Kolombiya ile İzmir arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak kültür sanat etkinlikleri yapılması gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ankara’nın Kolombiya Büyükelçisi Julio Aníbal Riano ile Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eliya Alharal’ı ağırladı. Görüşmede iki ülke arasında karşılıklı işbirliğini geliştirme olanakları üzerine konuşuldu. Kolombiya Büyükelçisi Julio Aníbal Riano, İzmir’de Kolombiyalı mural sanatçılarının olacağı ve Kolombiya kahvesinin tanıtılacağı bir festival düzenlemek istediklerini aktardı. Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eliya Alharal da Başkan Tunç Soyer ile aktif bir şekilde çalışmak istediklerini söyleyerek “Kültür ve sanata verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Kültür ve sanatsız bir hayatın mümkün olmadığını belirten Başkan Soyer ise İzmir’de yapılması planlanan etkinliğe gerekli tüm desteği vereceklerini ifade etti.
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -