Kripto borsası ICRYPEX, NFT platformunda sergilenecek yeni koleksiyonlarını tanıttı

Türkiye merkezli kripto para borsası ICRYPEX tarafından kurulan ICRYPEX NFT Marketplace’in yeni NFT koleksiyonları, gerçekleştirilen lansmanda tanıtıldı. Türkiye’nin dijital sanat galerisi olarak tanımlanan ICRYPEX NFT Marketplace, yeni koleksiyonlarında üç yeni işbirliğine imza attı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer, “Geçtiğimiz aylarda duyurduğumuz ICRYPEX NFT Marketplace, NFT topluluğunun karşısına 3 yeni koleksiyonuyla çıkıyor. Bir vakıfla, bir gazeteyle ve rekortmen bir sporcuyla yaptığımız işbirliği, Türkiye’nin değerlerini NFT ekosistemine taşımakla kalmıyor, ilklere de imza atıyor” dedi. 

Yeni işbirlikleriyle üç koleksiyona imza atılacak

ICRYPEX NFT Marketplace, yeni koleksiyonları kapsamında çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla Türk mizah yazarı Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı’yla işbirliği yapıldı. Ayrıca 1924’ten bu yana yayın yapan Cumhuriyet Gazetesi ve 17 Guinness Rekoru sahibi doğa sporcusu Erden Eruç için özel bir koleksiyon tasarlandı. 

Aziz Nesin’in anılarının, Cumhuriyet Gazetesi’nin 82 yıllık arşivinin ve Erden Eruç’un ekipmanlarının NFT olarak ICRYPEX NFT Marketplace’te sergileneceğini belirten ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer, “Üç koleksiyon da haziran ayı içinde ön satışa sunulacak. Türkiye için önemli değerler olan partnerlerimizin desteğiyle satışa sunacağımız koleksiyonların küresel NFT topluluğuna ulaşmasını ve NFT ekosistemi için değer yaratmasını temenni ediyoruz” dedi. 

Gazetenin her sayısı NFT olarak satılacak

Türkiye’nin en önemli gazetelerinden biri olan Cumhuriyet Gazetesi’nin 82 yıllık arşivindeki her bir sayı, koleksiyon kapsamında NFT olarak satışa çıkacak. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın’ın “medya tarihi için büyük bir dönüm noktası” olarak tanımladığı projeyle, Türkiye tarihinde iz bırakmış manşetler dijital sanat eserlerine dönüşecek. İşbirliği, bu yönüyle küresel çapta da bir ilki temsil ediyor.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -