Lavrov: “Ukrayna’da yeni Nazi hükümetinin kurulmasını istemiyoruz”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Antalya Diplomasi Forumu’nda açıklamalarda bulundu. Lavrov, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Her türlü temastan yanayız. Çözüüme yönelik her girişimi destekleriz. Ayrıca Ukraynalı meslektaşlarımız tarafından herhangi bir şekilde gerçek müzakere yolunda yanlış bir yere sapmaması için kullanılmamasını istiyoruz. Müzakerelerin yerini alabilcek hiç bişey yoktur.

Çözüme yönelik her girişimi destekliyoruz. Rusya savunma bakanlığı bildiriler sunuyor. Ukrayna krizinin topluca bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bütün tarafların çıkarlarını gözeterek krizin topluca çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Ukrayna’yı yurt dışından silah tedariki konusunda ise biz bunu tehlikeli bir eylem olarak görüyoruz. Ölümcül silahların Ukrayna’ya girmesini teşvik ediyorlar. Bunlar omuzda her tarafa götürülebilir. Yüzlerce roketatar burdakilerin eline geçince Avrupalı meslektaşlarımıza soruyoruz, siz burada ortya çıkan politikayı nasıl engelleyeceksiniz.?  Uzun bir süre tehdit olacaktır. Bütün Avrupaya’da oradan ayrılabilir. Rusya Fedarosyonu’nun güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. Putin çok açık bir şekilde görüşünü bildirdi.

 Rusya’nın sınırı yakınında biyolojik çalışmalar yapılıyor. Biz Ukrayna’nın tarafsız bir ülke olamasını istiyoruz. Ukrayna’da yeni Nazi hükümetinin kurulmasını istemiyoruz. Batı Ukrayna için güvenlik garantilerini görüşmeye hazırız. Putin, Zelenski ikle görüşmekten kaçınmıyor. Batıya asla bir daha bağımlı olmamayı deneyeceğiz. Batı bölgede yıllarca sürecek bir tehdit yaratıyor. Sadece bu temasların laf olsun diye gerçekleşmesini istemiyoruz. Batı Ukrayna’yı tercihe zorlayarak çatışmaya neden oldu.

Biz buraya görüşme sürecini değiştirmeye gelmedik. Cumhurbaşkanlarının başlattığı bir süreç var. Bu krizin sonlandırılması için ne yapılması laızm. Ukrayna’nın  tarafsız statüsünün sonlandırılması gibi görüşmeler var. Bugünkü görüşmemizde Sayın Kuleba, ateşkes konusunda mutabakata varamadık demiş, ama burada böyle bir hedefimiz zaten yoktu. Ateşkes ilan edelim insani koridor kuralım deniyor. Bütün bunları da gazetecilere bizim iyi niyetimiz sonuçlanmadı demek için söyleniyor. Anlık algılar üzerinde çalışma yapıyorlar. Rusya’ya tehdit olmayan bir Ukrayna istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -