Mental Sağlık

Mental Sağlık

Alzheimer hastalığına, beynin belirli bölgelerinde toksik proteinlerin birikmesi neden olur. Şu anda hastalığın tedavisi bulunmamakla birlikte, belirli bir süre hastalığın ilerlemesini durdurmak veya yavaşlatmak mümkündür. Kullanılan bazı ilaçlar ile hastanın kendisine ve çevresine zarar vermesi engellenebilir. Hastanın yaşam kalitesi korunur ve kendisine daha uzun süre bakabilmesi sağlanır.

Depresyon, huzursuzluk ve uykusuzluk gibi ruhsal bozuklukların tedavisinde uzun süredir kullanılan birçok etkili ve güvenilir ilaç vardır. Alzheimer hastaları için ilaç tedavisinin yanı sıra dikkatli bakım da önemlidir. Hastalık ilerledikçe, günlük yaşamda daha fazla yardıma ve güvenliğe ihtiyaç duyulur.

Mental sağlık hastalıklarının önlenmesinde zihinsel canlılık sağlayan egzersizler önerilebilir. Gün içinde okumak, okuduklarınızı anlatmak, öğrenmek, deneyimlemek ve ailenizle paylaşmak çok önemlidir. Az ya da çok dedikodu yaptığı ileri sürülebilir. Ayrıca strateji ve muhakeme gerektiren oyunlar, briç, sudoku faydalı olabilir. Sigarayı bırakmak ve alkol almak hastalık riskini azaltabilir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -