Mitral Kapak Hastalıklarının Belirtileri

Mitral kapak kalbimizin sol kısmında yer almaktadır. Bu kapakta meydana gelen rahatsızlıklar mitral kapak hastalıkları olarak nitelendirilir. Bu hastalıklar doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşabilir.

Sonradan meydana gelen hastalıkların nedeni çocukluk romatizmal hastalıklarıdır. Bir diğer neden ise yaşlanmaya bağlıdır. Kalp krizi sonucu da mitral kapakta sorunlar ortaya çıkabilir.

Mitral kapağın daralması ya da burada kaçak oluşması en sık rastlanan durumlardır. Hastanın çok çabuk yorulması, nefes almada zorluk yaşaması, kalpte ritim bozukluğu oluşması görülebilir. Daha sonraki dönemde ise bu durum kalp yetmezliğine sebep olabilir.

Mitral Kapak Hastalıklarının Belirtileri ve Tedavileri

mitral kapak rahatsızlıklarında en belirgin bazı belirtiler görülür. Örneğin nefes almada güçlük, bunlardan biridir. Yine az hareket ile dahi çabuk yorulmak mitral kapak hastalıklarını düşündürebilir. Ayak bileğinde meydana gelen ödem her ne kadar başka hastalıkları çağrıştırsa da diğer belirtiler ile beraber görülürse yine akla bu tür hastalıklar gelmelidir. Ritim bozukluğu ve kalbi dinleme sırasında üfleme benzeri bir ses duyulması da diğer belirtilerdir.

Mitral kapak hastalıklarında hem onarma hem de değiştirme yöntemi kullanılır. Bu hastalığın türüne ve derecesine göre değişir. Onarma ilk yapılacak ve yapılmak istenen tedavi türüdür. Değiştirme sonucunda hastaların kumadin adı verilen ilaç kullanmaları gerekir. Bu ilaç ömür boyu alınmalıdır. Mekanik ve biyolojik olmak üzere iki tür kapak bulunur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -