Mücevher İhracatçıları Birliği’nden taş kesim eğitimi

Mücevher İhracatçıları Birliği, Kuyumcukent’te kurmuş olduğu taş kesim atölyesinde, Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Takı Tasarımı Bölümü öğrencilerine mücevher taşlarını kesme ve uygulamalı taş kesimi eğitimi vermeye başladı.

Türk mücevher sektöründe bir ilke imza atarak hem istihdama katkı sağlamak hem de sektörün tasarım ufkunu genişletmek amacıyla taş kesim atölyeleri kurup “Taş Kesim Eğitimleri” veren Mücevher İhracatçıları Birliği, Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Takı Tasarımı Bölümü öğrencilerine, uygulamalı taş kesimi eğitimlerine başladı.

Taş kesim eğitimlerinin ilki Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı Bogus Sıradağ, Mücevher İhracatçıları Birliği Kuyumculuk Sektör Danışmanı Oğuz Özdemir, Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Takı Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Leyla Ulusman, Emre Tirik, Araştırma Görevlisi Mert Hatipoğlu ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sektöre En Önemli Hizmet

Birliğin son dönemlerde yaptığı en önemli faaliyetlerden bir tanesinin taş kesim eğitimleri olduğunu vurgulayan Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı Bogus Sıradağ; “Ticari hiçbir amaç gütmeyen, tamamen eğitim amaçlı bir yapıya sahip olan taş kesimi eğitimlerimizi çok önemsiyoruz. Bilgimiz, becerimiz ve ekipmanlarımızla sektörün gelecek nesillerine en iyi şekilde yetiştirmeyi bir gaye edindik. Bu zamana kadar bu atölyemizde sektörden ve kuyumculuk üzerine eğitim veren çeşitli kurumlarından 80 kişiye eğitim verdik.  Tokat’taki Yarı Değerli Taşlar ve Kuyum Atölyesi Projesi’ne desteğimiz kapsamında şu anda bir Türk ve bir yabancı usta eğiticimiz ile eğitim veriyoruz. Marmara Üniversitesi ve Altınbaş Üniversitesi öğrencilerine de işin pratiğini öğreteceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Eğitim de mücevher taş kesiminin temel prensiplerinin ve kesim tekniğinin uygulamalı şekilde aktarıldığını söyleyen Mücevher İhracatçıları Birliği Kuyumculuk Sektör Danışmanı Oğuz Özdemir de “Öğrenciler atölyeye girdiği andan itibaren önlüğünü takıp taş kesmeye başlıyorlar. Bizim işimizin en önemli noktası pratik. Daha önce Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Takı Tasarımı Bölümü’nden gelip eğitim alanlar oldu, şu anda Marmara Üniversitesi’nde usta öğreticimiz öğrencilere eğitim veriyor, Altınbaş Üniversitesi öğrencileri de uygulamalı eğitimlerini bu atölye de gerçekleştirecek. İstanbul’daki üniversiteler veya Anadolu’daki kuyumculuk eğitimi veren kurumlar da gelip eğitimlerimizden faydalanabilir” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -