Muratbey gıda güvenliğindeki başarısını bir kez daha tescilledi

Muratbey Peynircilik, Türkiye’de İş Dünyası Dergisi ile Güvenilir Ürün Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ‘Güvenilirlik Belgesi’ne layık görüldü.

İhlas Medya Grubu bünyesinde yayına hazırlanan Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin “Üründen hizmete, operasyonel süreçlerden yönetime kadar her alanda ‘Güven’i arıyoruz” temasıyla hazırladığı 4. sayısında öne çıkan şirketlere “Güvenilirlik” belgesi verildi. Genel Yayın Yönetmenliğini Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı derginin etkinliğine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki, İhlas Medya Grubu Başkanı Aslıhan Ören gibi iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı. Etkinlikte, kendi sektörlerinde örnek güvenilirlik uygulamalarına imza atan şirketler ön plana çıktı.

Uluğ: İnovasyona ağırlık vererek tüketicilerimize destek oluyoruz

Etkinlikte Muratbey adına Güvenilirlik belgesi Muratbey İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Gülnur Uluğ’a takdim edildi. Muratbey’in gıda güvenliği konusunda öncü ve yenilikçi projelere imza attığını söyleyen Gülnur Uluğ, “Sadece ülkemizde değil bütün dünyada sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, peynirin sağlıklı bir atıştırmalık da olabileceği algısını pekiştirmek, daha fazla tüketiciyi inovatif ürünlerimizle ve güvenilir gıda ile buluşturmak istiyoruz. Bilindiği gibi özellikle pandemi nedeniyle toplum sağlığını destekleyecek çalışmalara odaklanarak, D vitamini yönünden zengin ürünlerimizle tüketicilerin bağışıklığını artırmaya yönelik inovatif ürünler geliştirdik. Salgınla birlikte tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşımını daha da artırmak adına Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Dünya çapında 5 kıtaya ihracat yapan bir marka olarak insanların sağlıklı beslenme konusunda daha bilinçli tercihler yapabilmesi için yenilikçi projeler geliştiriyor, iletişim faaliyetlerinde gıda güvenliği uzmanları ve uzman akademisyenlerden destek alıyoruz. Bu sayede gıda güvenliği konusunda toplumsal farkındalığa katkı sağlıyor ve sağlıklı nesillerin yetişmesinde sosyal sorumluluk üstleniyoruz” dedi.

 

MURATBEY HAKKINDA

1965 yılında Eminönü’nde küçük bir peynirci dükkânıyla peynir sektörüne adım atan Muratbey, 1992 yılında ilk üretim tesisini açtı. Muratbey; 35 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, yaklaşık 400 çalışanı ve günde 700 ton süt işleme kapasitesi ile Türkiye çapında 50 bini aşkın satış noktasına, dünya çapında 5 kıtaya ulaşmaktadır. 2008 yılında yurtdışına açılan ve 60’a yakın ülkede marka tescili alan Muratbey, 300’ün üzerinde ürün çeşidi ile farklı coğrafyalardaki birçok ülkeye ihracat yapmaktadır.  Güvenilir gıdayı tüketicilere ulaştırmayı, birinci önceliği olarak belirleyen Muratbey, D vitamini eksikliğine karşı dünyada ilk kez D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirler üretmeye başlamıştır. Başta BRC Global Gıda Güvenliği Standardı Belgesi ve TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi olmak üzere en önemli gıda sertifikalarına sahiptir.  Sürdürülebilir Gıda Platformu üyesi de olan Muratbey,   sadece ürünleriyle değil geliştirdiği teknolojik projelerle de sektöründe öncü ve örnek olma rolünü devam ettirmektedir. Muratbey, toplumun gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla birçok sosyal sorumluluk projesini de başarıyla sürdürmektedir.  Muratbey, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın TURQUALITY®  programı üyesidir. Muratbey, dünya çapında 5 kıtaya gerçekleştirdiği ihracatlar ile ülke ekonomisine döviz katkısı sağlamaya devam ederken, Türkiye’nin dünyada benzeri olmayan, en prestijli Destek Programında “Turquality” seviyesine yükseldi.  Muratbey, süt ve süt ürünleri sektöründen 3. marka olarak yer aldığı TURQUALITY®   programı sayesinde global rekabet gücünü üst noktalara taşımak için çalışmalarına devam etmektedir.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -