“Rusya’ya yaptırımlar, tüm dünyaya zarar getiriyor”

Uzmanlar, ABD ve müttefiklerinin, Rusya-Ukrayna krizinin başlamasından sonra Rusya’ya uyguladığı yaptırımların dünyanın birçok farklı noktasındaki sıradan insanların yaşamını zorlaştırdığını açıkladı. 

Uzmanlar, yaptırımların petrol ve gıda fiyatlarında büyük artışa yol açtığına işaret etti.

ABD’li piyasa analisti Todd Horwitz, basına verdiği demeçte, “Yoksul insanların çatışmalar nedeniyle daha fazla acı yaşayacağı çok açık. Afrika ve Ortadoğu gibi bölgelerdeki çok sayıda insan, Rusya ve Ukrayna menşeli buğdaylara acilen ihtiyaç duyuyor. ABD’nin girişimleri ve politikaları tüm dünyaya daha fazla sorun getirecek.” diye konuştu. 

Missouri Üniversitesi-Kansas City (UMKC) Üniversitesi’nden Profesör Michael Hudson da yaptığı açıklamada, “Mevcut duruma gelinmesinin önüne geçilmeliydi. Tedarik sıkıntısı hiç yaşanmamalıydı. Bu soruna ABD’li siyasetçiler yol açtı.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -