Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi, sergi etkinlikleri devam ediyor

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Sabancı Holding’in desteğiyle devam eden “Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, 19. yüzyıl Osmanlı dünyasında kültür, sanat ve basın kaynakları üzerine çalışmaları olan Prof. Dr. Seza Sinanlar Uslu’nun “Osmanlı Sanat Çevresinde ‘Sanatçı’ Bir Şehzade: Abdülmecid Efendi” başlıklı konuşmasıyla sona eriyor.

12 Nisan Salı günü saat 16.00’de çevrimiçi gerçekleştirilecek konferans, 19.yüzyılda Pera’nın gelişen kültür ve sanat ortamı ve dönemin plastik sanatlar alanındaki gelişmeleri ışığında Abdülmecid Efendi’nin söz konusu ortamdaki ressam, sanatsever, daha çok da sanatı koruyan, himaye eden şehzade kimliğine odaklanıyor.  

Ücretsiz gerçekleştirilecek konferansa katılım için SSM’in web sitesinden kayıt yaptırmak yeterli olacak.

Sabancı Holding’in desteğiyle 1 Mayıs’a kadar devam edecek Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi sergisi kapsamında gerçekleştirilen konferansları  SSM’nin Youtube kanalından izleyebilir.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -