Stoltenberg: “Putin, NATO’yu ve Ukrayna halkını hafife aldı”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg konuşmasında şöyle dedi:

“NATO tatbikatları daha sık gerçekleşecek. Rusya’nın son derece vahşi bir savaş uyguladığını görüyoruz. Rusya büyük bir konvansiyonel silahlar kapasitesine sahip. Rusya ve Putin nükleer  silahlardan bahsettiler ve bunu bir tehdit unsuru olarak kullanabilceklerinin sinyalini vermişlerdi. Bunları dikkate almakta fayda var. 

Bu durum diğer ülkeler içinde büyük bir baskı oluşturuyor. Gürcistan’da bunlardan biri. Gürcistan’ın karşısındaki sınamaları ve Rusya’nın saldırganlığı önceden görmüş bir ülke olarak dikkatle dinledik. Ukrayna’da yaşananlara bakıp bu ülkere desteğimizi artırmamız gerekiyor. Şu anda NATO’nun işgal öncesinde verdiği desteğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu mesajı vererek toprak bütünlüğünü sadece söylediklerimzle değil yaptıklarımızlada göstermemiz gerekiyor. 

Soru-Rusya bu savaşı kazanabilir mi?

Şu ana kadar Ukrayna halkının cesaretini ve gücünü gördük. İşgal güclerinin ilerlemesini yavaşlatmayı başardılar. Ama aynı zamanda unutmamak gerekiyor ki Rusya’nın güçlü bir ordusu var. Farklı şekilde silaha sahipler. Savaşın sonunu tahmin etmek doğru olmayacaktır ancak bizim yapamamız gereken savaşı durdurmaktır.”  

Putin Ukrayna halkını hafifef aldı aynı zamanda NATO’yuda hafife aldı. Putin’in amacı NATO’yu bölmekti.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -