Stoltenberg: “Putin’e görülmemiş bir baskıyı sürdüreceğiz”

NATO Genel Sektereti Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, konuşmasında şunları söyledi:

“Yıllardır tanık olmadığımız bir vahşet. İşgalin ardından desteği daha da artırdık. Bunun etkisi cephede görüyoruz. MATO müttefikleri destek vermeye devam edecek, tabiki gördüklerimiz kesinlikle kabul edilemez. 

NATO’nun buradaki amacı Ukrayna’ya destek olmaktır. Bizde bunu en modern insani teçhizatla gerçekleştiriyoruz. Nasıl bir barış istediklerini Ukrayna halkı karar verebilir. Cephede ne kadar güçlü durabilirlerse müzakere masasında da o kadar güçlü olacaklardır. bize düşen onlara destek olmaktır. 

Biz yasa dışı oalrak işgal edilmiş toprakları hiçbir şekilde tanımayız. Ne kadar destek verirsek Ukrayna’nın eli okadar güçlenir. Bu Putin’in savaşı sorumluluk putine aittir. Savaşın tüm sonuçlarından kendisi sorumludur. Ukrayna verdiğimiz eğitim ve ekipmanlarla çok daha farklı bir noktada. Bu putinin savaşu sorumlusu da o

Tarihin doğru tarafındayız ve değerlerimizi savunuyoruz. Desteğimizi daha da artırıyoruz. Ukrayna’ya desteğe devam edeceğiz. NATO aynı şekilde bir sorumluluğu daha var bu savaşın ukrayna sınırları dışına çıkmasını engellemek. Bu topyekün bir savaşa dönüşürse çok daha fazla yıkım olacak. Putin’e görülmemiş bir baskıyı sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -