Stoltenberg: “Ukrayna’nın kendini savunma hakkını destekliyoruz”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kasıtlı soğuk kanlı ve uzun planlanmış bir işgal. Her ne kadar yalanlar dezenformasyon ve inkarlar olsa da Rusya’nın liderleri tam sorumluluk taşıyorlar kaybedilen hayatlardan dolayı.

Bu uluslararası hukukun ihlal edilmesidir. Ukrayna’dan güçlerini çekmeye davet ediyoruz. Ukrayna’nın kendini savunma hakkını destekliyoruz. NATO’nun temel görevi bütün müttefikleri korumaktır. Bir tanesine saldırı tüm hepsine saldırı anlamına gelir. Gerekli olan herşeyi yapamaya devam edeceğiz.

NATO liderlerinin sanal olarak bir araya gelmesini istedim. Kremlin’in amacı etki alanını yeniden oluşturmak. On yıllardır bizi güvende tutan değerleri sarsmak. Özgürlük ve demokrasi tehdit altında. Özgürlük her zaman baskıya galip gelecektir.”
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -