“Tek Çin ilkesi, uluslararası toplum tarafından destekleniyor”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Dünya Sağlık Asamblesi’nin Taiwan hakkındaki tutumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Dünyada tek bir Çin bulunduğunu, Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin Çin’i temsil eden tek meşru yönetim, Taiwan’ın da Çin topraklarının bölünmez bir parçası olduğunu yineleyen Wang, Çin’in Taiwan bölgesinin Dünya Sağlık Asamblesi dâhil herhangi bir uluslararası örgütün düzenlediği etkinliklere katılması meselesinin Tek Çin ilkesi doğrultusunda çözülmesi gerektiğini, bu ilkenin BM Genel Kurulu’nun 2758 sayılı kararı ve Dünya Sağlık Asamblesi’nin 25.1 sayılı kararıyla da kabul edildiğini belirtti.

Çin’in Taiwan bölgesinin Dünya Sağlık Asamblesi’ne katılmasını kabul etmediğini ve Çin’in bu kararının uluslararası toplumdan geniş destek ve anlayış gördüğünü dile getiren sözcü, yaklaşık 90 ülkenin Dünya Sağlık Asamblesi’ne mesaj göndererek, Tek Çin ilkesine desteğini ifade ettiğini ve Taiwan’ın Dünya Sağlık Asamblesi’ne katılmasına karşı çıktığını bildirdi.

Wang, Taiwan meselesini kullanarak Çin’i engellemeyi amaçlayan her tür girişimin uluslararası toplumun mensuplarının çoğunluğunun muhalefetiyle karşılaşacağını ve başarısız olacağını vurguladı.

22-28 Mayıs günlerinde düzenlenecek 75. Dünya Sağlık Asamblesi’ne Çin’in Taiwan bölgesi davet edilmedi. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -