Usluer: “Doktorlar yoksulluk sınırının altında yaşıyor”

MEMLEKET PARTISI GENEL BASKAN VEKILI VE PARTI SOZCUSU GAYE USLUER
DOKTORLAR YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Prof. Dr. Gaye Usluer, “Doktorlar bugün geçinemiyor; faturalarını ödeyemiyor, kirasını ödeyemiyor, evine et alamıyor. Hekim maaş zamları milletin diline pelesenk ediliyor fakat bu zamlar hekimlere verilmiyor” dedi. 

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, bir basın açıklaması yayınlayarak doktorların yaşadığı problemleri gündeme getirdi. Doktor istifalarına dikkat çeken Usluer, “Hekimler bugün yıllardır süregelen hak kayıpları, sistematik itibarsızlaştırma ve buna bağlı olarak maruz kaldıkları şiddet, ekonomik nedenler, abartılı çalışma saatleri ve hasta yoğunluğu nedeniyle istifa etmekte” dedi. 

DOKTORLAR YURT DIŞINDA KASİYERLİK YAPMAYI TERCİH EDİYOR

Açıklamasında acı reçeteyi dile getiren Usluer, “Son 2 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi süreci, güçlü bir sağlık sisteminin elzem olduğunu bize göstermiştir. Bu sağlık sisteminin belkemiği hekimlerdir. Hekimler bugün; yıllardır süregelen hak kayıpları, sistematik itibarsızlaştırma ve buna bağlı olarak maruz kaldıkları şiddet, ekonomik nedenler, abartılı çalışma saatleri ve hasta yoğunluğu nedeniyle istifa etmekte; özel sektöre geçiş yapmakta, yurt dışına gitmektedir. Ne kadar acıdır ki ülkemizin bu yüz akı olan çocuklar yurt dışında sadece hekim olarak değil; kasiyer, komi gibi iş kollarında çalışmayı bile tercih etmektedirler” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI KINAMA BAKANLIĞI OLDU

Sağlık Bakanlığının tutumunu eleştiren Usluer, “Son 2 yılda hekimler akın akın yurt dışına göçerken Sağlık Bakanlığı veri açıklayamayacak, sayı bilmeyecek kadar bu göçe ve bu göçe neden olan etkenlere kulaklarını kapatmıştır. Sağlık Bakanlığı çalışanlarına olan sorumluluğunu sadece kınamaktan ibaret olarak görüyor” dedi. 

DOKTORLAR YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Doktor maaşının bugün yoksulluk sınırının altında kaldığını dile getiren Usluer, “Doktorlar bugün geçinemiyor; faturalarını ödeyemiyor, kirasını ödeyemiyor, evine et alamıyor. Doktorlar bugün bir ev, bir araba almayı hayal bile edemiyor.  Hekim maaş zamları milletin diline pelesenk ediliyor fakat bu zamlar hekimlere verilmiyor. Bir hekimin saatlik ücreti 5-6 dolar civarındadır. Bu fiyatlara dünyanın hiçbir yerinde hekim çalıştıramazsınız” diye konuştu. 

AİLE HEKİMLERİ AYAKTA DURAMAZ HALE GELDİ

Aile hekimlerinin de sorunlarına dikkat çeken Usluer, “Aile Hekimliğinde Cari Giderler 3 yılda ortalama % 250 artmış; ancak % 50 cari gider artışı verilmiştir. Maaş zammı zaten alamayan hekimler, artan giderlerle birlikte ayakta duramaz hale gelmiştir” dedi. 

HER 5 DAKİKADA 1 HASTA BAKILIYOR

Doktorların her 5 dakikada 1 hasta baktıklarının altını çizen Usluer, “İstifa eden hekimlerden ötürü oluşan açığı kapatmak için bir diğer doktora 5 dakikada 1 hasta randevu açılıyor. 1 acil hekimi tek nöbetinde 200 ün üzerinde hasta bakmak zorunda kalıyor. Bu dayatılan imkansızlığa rağmen en ufak bir hatada milyonluk malpraktis davaları açılıyor. Malpraktis davaları para kazanma fırsatı olarak görülmektedir. Bu davalar 4-5 milyonluk tazminatlarla sonuçlanıyor, fakat hekimler hayatları boyunca çalışarak bu paraları kazanamıyor” diye konuştu. 

HEKİMLER ADALET İSTİYOR

Usluer, “CİMER, BİMER şikayetleri hiçbir süzgeçten geçirilmeden hekimlere ulaştırılıyor. Hiçbir eksik müdahalesi, yanlış bir tutumu olmayan hekime bile özür dilettiriliyor, demotive ediliyor. Şiddet toplumun hiçbir alanında kabul edilemez. Fakat hekime yönelik şiddet iktidarın sistematik olarak ilmek ilmek işlediği itibarsızlaştırmanın sonucudur. Hekime yönelik şiddetin müsebbibi, AKP iktidarıdır. Bir savcının araba sileceğine not bırakmanın cezası, görevi başında bir hekimi dövmekten çok daha fazla. Hekimler adalet istiyor” dedi. 

ASİSTAN HEKİMLER EN AZ 32 SAAT ÇALIŞIYOR

Asistan hekimlerin nöbet sorununu gündeme getiren Usluer, “Asistan hekimler nöbet sonrası izinli sayılmalıdır. Asistan hekimler aralıksız en az 32 saat çalışıyor. Kim 30 saat uykusuz kalmış bir hekim tarafından ameliyat edilmek ister? 30 saat uykusuz kalmış bir hekimin 30. saatinde hata yapması durumunda hekim mi suçludur; bu şekilde çalışmayı ona dayatanlar mı suçludur?” diye konuştu. 

COVİD – 19 MESLEK HASTALIĞI OLMALIDIR

Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmediğini dile getiren Usluer, “Pandemiyle mücadelemiz başlayalı 2 yıl oldu. Bu 2 yıl içinde bine yakın sağlık çalışanı Covid -19 nedenli hayatını kaybetti. Eksik ekipman, eksik tedbirlerle çalışmak zorunda bırakılan sağlık çalışanları için Covid – 19 hala meslek hastalığı olarak kabul edilmemektedir. Bu saçmalığa bir an önce son verilmelidir” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -