Xi Jinping’in Çin’in kalkınmasıyla ilgili makalesi Qiushi’da

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve ÇKP Merkezi Askerî Komisyon Başkanı Xi Jinping’in Çin’in kalkınmasıyla ilgili makalesi ÇKP Merkez Komitesi’nin teorik yayın organı Qiushi dergisinde yayımlanacak.

Makalede, Çin’in yeni kalkınma aşamasında, iç ve dış ortamda derin değişiklikler yaşanırken, birçok yeni sorunla karşılaştığına işaret edilerek, ilgili konularda doğru bir kavrayışa ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Makalede, ortak refah gerçekleştirilmesi için belirlenen stratejik hedefler ve pratik yolların en doğru şekilde anlaşılması gerektiğine işaret edildi.

Çin’e özgü sosyalizmin özünü ortak refahın oluşturduğuna dikkat çekilen makalede, ortak refah hedefine giden yolda sağlam adımlar atılması ve gerekli koşulların yaratılması gerekliliğinin altı çizildi.

 Makalede, yüksek nitelikli kalkınma geliştirilirken istihdama öncelik verilmesinin ve KOBİ’lerin gelişmesine sağlanacak destekle reel ekonominin güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Kaynak dağıtımının fonksiyon ve rolünün önemine işaret edilen makalede, kamu hizmetleri politikalarının iyileştirilmesi, eğitim, tedavi, yaşlılık sigortası ve iskân gibi halkı doğrudan ilgilendiren alanlardaki çalışmaların geliştirilmesi gerektiği de kaydedildi.

Xi Jinping’in kaleme aldığı makalede, ayrıca sermayenin işleyiş kuralları ve büyük çaplı risklerin önlenmesinin yanı sıra, karbon zirvesi ve nötrlüğü hedefleri gibi konulara da değinildi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -