Yatırım aracı ve yatırımcı bazında tedbir kararı

Yatırım aracı ve yatırımcı bazında tedbir uygulanması kararı alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

”Borsa İstanbul A.Ş Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi’nin 5 ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, tedbir yönetim sistemi kapsamında piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Atlantis Yatırım Holding A.Ş (ATSYH) payında 14.01.2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ‘Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması’ ve ‘Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması’ tedbirleri uygulanacaktır. Tedbirin uygulanacağı son tarih 11.02.2022’dir.

Ayrıca yönergenin 5. maddesi çerçevesinde, ATSYH payının piyasasında yönergenin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle  
M.B, N.Ö, C.Ö, Ö.Ş, B.U adlı yatırımcılar hakkında borsamız pay piyasasındaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 14.01.2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ‘Açığa satış ve kredili işlem yasağı’, ‘Brüt takas’ ve ‘İnternetten emir iletilmesinin kısıtlanması’ tedbirleri uygulanacaktır. Tedbirin uygulanacağı son tarih 11.02.2022’dir.”

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -