Ankara Obsesif Kompulsif Bozukluk

Hayatımızda yer alan endişeler, kuruntular ya da takıntı halleri bir yere kadar normaldir.

Ancak bu durumların artış göstermesi, normal davranmayı etkilemesi, insanların yaşam standartlarını olumsuz yönde etkilemesi bir hastalık boyutudur. Obsesif kompulsif bozukluk da buna verilen isimdir.

Ankara obsesif kompulsif bozukluk alanında hastalara çeşitli tedaviler uygulanmaktadır.

Nedenleri kişiden kişiye farklılık gösterse de belirtiler birbirine yakındır. Zihne yerleşen düşünce kişiyi esir alır. Takıntı denilen bu durumda tedavi almak oldukça mühimdir. Sadece kendilerini değil yakın çevreleri ile olan ilişkilerini de etkilemesi sebebi ile uzman yardımı şarttır.

Obsesif Kompulsif Bozukluğunda Görülen Belirtiler

Sebebi her ne olursa olsun görülen davranışlar birbirine yakınlık gösterir. Belirtilerden ilki davranışların anormalliğidir. O davranışı yapmak zorunda hissetmesi, kendini durduramaması görülür. Burada davranış değişse de seyir hali aynıdır. Yani kimi zıplar kimi bir yer basmamaya çalışır; ancak burada görülen yapılan davranışın normal olmamasıdır.

Bu bozukluğa sahip olan kişiler durumu yalanlama ya da reddetme eğilimi gösterebilir. Yaptıkları davranışı mantığa bürüne, başkalarını da mantıklı davrandığına inandırma da görülebilir. Bu durumlar sonucunda da insanlar ile iletişimde problem görülür. Arkadaşları azdır ya da yoktur. Ankara obsesif kompulsif bozukluk tedavisi için güvenilir klinikler ile görüşmenizde fayda vardır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -