1. Haberler
  2. Hayalet ağlara geçit yok!

Hayalet ağlara geçit yok!

featured
service
Reklam Alanı

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, 2014 yılından bugüne kadar toplam 1 milyon metrekare hayalet ağın denizler ve iç sulardan temizlendiğini duyurdu.

Bakanlığın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekiplerince, ‘Hayalet Av Araçlarının Temizlenmesi Projesi’ kapsamında deniz, göl ve barajlar, su canlılarına tuzak olan terk edilmiş hayalet ağlardan temizlendiğine dikkati çekildi.

2014-2021 yılları arasında proje kapsamında İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, İzmir, Mersin, Hatay, Adana, Muğla, Aydın, Rize, Sinop, Konya, Isparta, Antalya ve Ankara’da deniz ve göllerde kaybolan veya terkedilen av araçları çıkarılarak, ekosistemin sürdürülebilirliği sağlandı. 2022 yılında ilk kez akarsularda da hayalet av araçlarının temizlenmesi çalışmalarının başlatıldığına vurgu yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl sonuna kadar 100 bin metrekare hayalet ağı daha deniz, göl ve akarsulardan çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Yumaklı, avcılık kaynaklarının sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde yönetilmesi ve mevcut su kaynakları potansiyelinden maksimum yararlanılmasının artık zorunluluk haline geldiğinin altını çizdi. Denizlerde terk edilen hayalet ağların sucul ekosistemi olumsuz etkilediğini ve çevreyi kirlettiğini belirten Bakan Yumaklı, sıfır atık anlayışıyla bu ağları geri dönüşüme kazandırmaya devam edeceklerini kaydetti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Kuranda Evrim - Havadis -