Daha çok görülen yaş aralığı ise 20-30 yaştır. Vücuttan düşen kılın vücutta tutunması sonucunda oluşur.
Kıl dönmesinin oluşma sebepleri içerisinde çok oturmak yer alıyor. Masa başı iş diye nitelendirilen memurluk, bankacılık ya da şoförlük en çok karşılaşılan kesimdir. Kilo olmak ve çok terlemek de yine başka sebepler içerisinde yer alır. Vücudun çok kıllı olması, kılların çok kalın olması ve iri kıllar kıl dönmesi riskini artırır. Deri kalınlığı da bu durumu etkiler. Vücut temizliğine dikkat edilmemesi oluşmasını kolaylaştırır.
Kıl Dönmesi Neden Oluşur?
Kıl dönmesi oluşma aşamasında ilk önce kılın vücuttan düşmesi yaşanır. Kuyruk sokumunda meydana gelen kıl dönmesinde düşen kıl sırt kısmından kopar ve kuyruk sokumunda tutunur. Kılın uzayan uç kısmı deriyi tutar ve deri içine doğru uzamaya başlar. Uzar iken kıvrılır. Burada iltihaplanma meydana gelir.
Kıl dönmesinde çeşitli belirtiler de vardır. Ağrı en büyük belirtidir. Kıl kökünde iltihaplanma meydana geleceği için akıntı da oluşur. Bu kısımda yanma, kaşınma meydana gelir. Bu belirtiler kuyruk sokumunda, kasıkta, koltuk altında, göbekte var ise akla kıl dönmesi gelmelidir. Tedavi aşamasında bölgesel bakım, epilasyon ya da cerrahi müdahale yer alır. Belirtiler ile karşılaşıldığı zaman doktora gitmekte fayda vardır.