tüp bebek tedavisi anne ve baba adaylarına belirli yaşlarda uygulanmaktadır. Bu sebeple de öncelikle kadınların ve erkeklerin bu detayı unutmamaları gerekir. Aksi halde anne adayının hamile kalma oranı azalma gösterir. Tedavi sırasında öncelikle spermin kalitesi ve baba adayının vitamin takviyesi ile desteklenmesi gerekir. Tedavinin risk oluşturması ise doğal gebeliklerde çoğul gebelik oranı her 80 doğumda 1 oranında gösterilir.
Belirtilen oran, tüp bebek tedavisi sonrasında 20 kat artış göstermektedir. Tüp bebekte gebeliklerin bazıları çoğul gebelik olarak adlandırılır. Çoğul gebeliklerde en çok görülen düşük, erken doğum, bebek ölümleri, gelişme gerilikleri, spastisite, annede yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve daha pek çok risk barındırır. Fakat normal doğumda bu oran %1 seviyesinde izlemektedir.
Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?
Eğer aile bireylerinde genetik bir hastalık, kromozom bozukluğu mevcut ise embriyolara “Preimplantasyon Genetik Tanı” yapılmaktadır. Bu işlem ile tüp bebek tedavisinde anne veya babada genetik bozukluk olması halinde embriyoya aktarımının önlenmesi için gereklidir.
Tüp bebek tedavisi sadece çocuk sahibi olmak isteyenlerde değil aynı zamanda tekrarlayan düşüğü olanlarda da uygulanır. Önceki doğumunda sağlıksız bebek dünyaya getirmiş anne adayları için ve babada mevcut olan bir hastalığın taşınma riski bulunuyorsa o zaman devreye genetik tanılı tüp bebek tedavisi germektedir.